Gyümölcsös túrótorta

Ne féljetek, nem lesz ezentúl minden második bejegyzés valamilyen túrótorta, csak most így alakult. Igazából szerettem volna a pisztáciás túrótorta ismétlését, csak a krémsajt időközben megadta magát. Így vegyük úgy, hogy ez egy alternatíva arra az esetre, ha nincs otthon krémsajt, mégis össze szeretnénk gyorsan hozni egy túrótortát. A krémsajt egyébként a krém tartásának tesz nagyon jót, így mellőzhetünk mindenféle rögzítőport.




Hozzávalók a kakaós piskótához (18 cm-es formához, Ladurée-féle, a receptért köszönet Noéminek):

3 nagy tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
egy csipet só

Hozzávalók a krémhez: 
250 g túró
1 kezeletlen citrom lereszelt héja
1/2 rúd vanília kikapart magjai
100 g cukor

+ 2 ek. eperlekvár  (természetesen más is lehet)

A tetejére:
150 ml hideg tejszín (állati eredetű, 30%-os)
200 g vegyes gyümölcs 



A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját, beleszitálom a kakaót, a keményítőt és a lisztet. Lazán egyneművé keverem, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Elegyengetem a 18 cm-es tortaformában (az alját sütőpapírral kibélelem), 170 fokos sütőben 15-17 perc alatt készre sütöm. (Végezzünk tűpróbát!)

Amíg a piskóta sül, elkészítem a krémet. Robotgéppel összekeverem a túrót, a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat, hűtőbe teszem. 

A kihűlt piskótát kettévágom. Közben megtisztítom a tortaformát. A "csúnyábbik" lapot visszahelyezem a formába, megkenem a lekvárral. Egyenletesen eloszlatom rajta a túrókrémet, lezárom a szebbik lappal. Hűtőbe teszem a tortát legalább egy órára. Leválasztom róla a tortakarikát, a tejszínt kemény habbá verem és vékonyan körülkenem a tortát. A tetejére ráhalmozom a gyümölcsöket.

Megjegyzések

  1. Mesésen néz ki! A túrót én sem tudom megunni!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! És nagyon az én fogamra való, jaaaaj! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig kicsit szégyellem magam, hogy mik kerültek a tetejére. :-)

      Törlés
  3. Csodás !Egyszerű és nagyszerű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egyszerű tényleg, bár a pisztáciás verzió krémje kicsit gazdagabb, de azért ez is lecsúszott valahogy. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések