Gesztenyés cupcake

Imáááááádok cupcake-et gyártani. De tényleg, nem sok elbűvölőbb süti van egy csinosan felöltöztetett muffinnál. Megkapja a gyönyörű kis ruháját, a kalapját, végül néhány csinos kandírozott orgonát is kapott. Igen, baromi giccses, de néha én is megengedek egy kis túlcsorduló szivárványpóni-illatú Barbie fílinget... És azt még nem is mondtam, hogy ennél gesztenyésebbet nem is kívánhatnánk...

Recept a Kifőztük márciusi számában is!

Virtuális gyógysüti ez az én drága Gesztenye barátnőmnek!

 

Hozzávalók (10 darabhoz):
a muffinokhoz:

100 g vaj
125 g gesztenyemassza
2 tojás
100 g nádcukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1 teáskanál rum
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
25 g süthető csokoládélencse

a krémhez:

125 g gesztenyemassza
125 g mascarpone
30 g porcukor
1 teáskanál rum
1 kezeletlen narancs héja

A vajat alacsony lángon megolvasztjuk, addig forraljuk, amíg megbarnul és mogyoróillatú lesz. Hagyjuk langyosra hűlni, teaszűrőn leszűrjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a gesztenyemasszát, a vaníliát és a rumot, simára turmixoljuk. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük benne a csokoládédarabkákat. A papírkapszlikat félig töltjük a masszával, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a tészta, robotgéppel simára keverjük a gesztenyemasszát a krémsajttal, a porcukorral, a rummal és a narancshéjjal. Felhasználásig hűtőbe tesszük a krémet. Csillagcsövű habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések