VKF! 61. forduló: szendvicsek és burgerek

Vigyázz, kész, főzz!



A bloggerek körében szinte mindenki ismeri, mit is jelentenek ezek a szavak így együtt. Aki mégsem, annak idézem Mautner Zsófit, aki kitalálta hét évvel ezelőtt ezt a játékot:

"Mi ez?

Egy nagy virtuális kulináris játék, amely összekapcsolná azokat a blogokat, amelyekben alapvetően a gasztronómia iránti szenvedély a közös. A nemzetközi gasztroblog-világban jól működő alapötletből kiindulva, egy olyan virtuális „rendezvény”, amelynek keretében a magyar gasztroblogolók bizonyos – a rendezvény mindenkori házigazdája (játékmestere) által kitalált és meghatározott- témában készítenek el egy ételt, és ezt egy bizonyos kijelölt napon megosztják a blogjukon. A téma lehet pl. hozzávaló, elkészítési mód, régió, alkalom, lehet vicces, praktikus, (szívatós). Így mondjuk egy adott napon az összes résztvevő blogon pl. csábító/vegán/belsőségből készülő/menza hangulatú/narancssárga színű ételrecept jelenik meg. Hangsúlyozottan nem verseny, nincs rangsor, nincs győztes és nincs nyeremény."


Bonbon mánia, a 60. forduló háziasszonya az ötletes kekszeket adta meg témának, ezzel engem is sikerült rávennie a kekszsütésre. Az összefoglalóját ITT olvashatjátok rengeteg jó kis keksz recepttel. Az én drága Gesztenyém pedig nekem adta át a játék stafétáját, amit ezúton is köszönök neki! 

Az  eddigi témákat Select food Alíz szedte egy csokorba ITT. Be kell valljam, 60 téma után már igencsak erősen kell gondolkozni, hogy mit adjon meg az ember lánya témának. Jönnek az ötletek, aztán a csalódások, hogy ez is volt már, az is volt már. Aztán rátaláltam az igazira! 

A 61. VKF! forduló témája tehát: szendvicsek és burgerek

Ne fogjátok vissza magatokat, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és jól tömjétek meg azokat a kenyereket, kifliket, zsömléket, amiket akár ti is elkészíthettek. Senki fantáziájának nem szeretnék határokat szabni, így a pastramitól a fagyiszendvicsig, a vegaburgertől a nagyon durván húsosig bármit hozhattok a virtuális piknikünkre. Ha pedig kiegészítitek egy kis salátával vagy itókával, annak még jobban örülök. De ha a csomagolásba visztek valami csavart, azért is odáig leszek. Egyet kérek, ne ragadjunk le a szalámi-sajt-vaj- paprika kombinációnál. :)

A recepteket és a fotókat 2014. február 10 és 15. között tegyétek közzé a blogotokon, majd küldjétek el a bejegyzés linkjét a katucikonyha@gmail.com címre. Akinek nincs blogja, de szeretne játszani, küldje el az elkészült szendvics képét és leírását e-mailben, és bekerül az összefoglalóba. 

Fakanalakat a kézbe! 

Megjegyzések

  1. Köszi Katuci, hogy elvállaltad a háziasszony szerepet. Nagyon jó témát választottál, nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a lehetőséget, és remélem, hozol valamit, ami fél kézzel is könnyedén összedobható. :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik az ötlet, mindenképpen készítek valami finomat :-)

    VálaszTörlés
  3. Pár fordulón már jelen voltam, igyekszem nem elfelejteni és addig valamit kitalálni! Tetszik a téma!

    VálaszTörlés
  4. :) Annyira jó a téma! Jövök én is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések