Bounty fagyi

Hú, de naaaaagy kedvenc lett! Bevallom, kókusztej lázban égek, imádom, mindenbe tennék. Jön is majd egynéhány tucat kókusztejes recept. Ez a fagyi bizony teljes egészében kókuszos, és igen, nem kókusz aroma ízű. Nem is ragozom tovább, tessék kipróbálni, kötelező!

A recept megtalálható a Kifőztük magazin júliusi számában is.

A jövőben pedig igyekszem kicsit összekapni magam és gyakrabban jönni - hiszen lenne közölnivalóm -, már ahogy a két gyerkőc engedi. :)


Hozzávalók:

800 ml kókusztej
100 g kókusz- vagy nádcukor (vagy 15 dkg kristálycukor)
75 g étkezési keményítő
50 g kókuszreszelék
200 ml hideg tejszín
50 g tejcsokoládé
10 g vaj

A kókusztej háromnegyed részét felforraljuk, a maradékban elkeverjük a keményítőt, a kókuszreszeléket és a cukrot. Folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a kókusztejet. Az így kapott pudingot alaposan lehűtjük, ízlés szerint átturmixolhatjuk, ha nem szeretjük benne a kókuszdarabokat. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, a pudinghoz forgatjuk. Fagylaltgéppel 20-30 perc alatt készre dolgoztatjuk a krémet. A tejcsokoládét és a vajat összeolvasztjuk, simára keverjük. A kész fagylaltot műanyag dobozba szedjük, az olvasztott csokoládéból csíkokat húzunk bele, fogyasztásig a fagyasztóban tároljuk.

Fagylaltgép hiányában műanyag dobozba tesszük, 30 percenként átkeverjük botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor).



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések