Gesztenyefagylalt

Ugye, hogy sokaknál lapul otthon a fagyasztóban egy-két csomag gesztenyepüré? Ha nem éppen csak úgy pürének szeretnétek megenni egy vasárnapi desszert gyanánt, készítsetek belőle fagylaltot! Ne ijedjetek meg a főzött alaptól, ez akár el is hagyható, de érdemes így is kipróbálni, így kicsit krémesebb.

A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin júniusi számában is, amely ingyenesen letölthető ITT


 Hozzávalók:

500 g áttört gesztenyepüré
250 g mascarpone krémsajt
300 ml tej
2 tojássárgája
75 g nádcukor
1-2 ek. rum
200 ml hideg tejszín
50 g porcukor


A tojások sárgáját elkeverjük a nádcukorral, közben a tejet felmelegítjük (nem forraljuk). A nagyon meleg tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a cukros tojáshoz, ügyelve, hogy ne csapódjon ki a tojás. A folyadékot visszatesszük a főzőedénybe és közepes lángon 5-10 perc alatt krémet főzünk belőle. 

Az elkészült krémet kihűtjük, majd összedolgozzuk a gesztenyepürével, a krémsajttal és a rummal. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a fagylaltalapunkba. Fagylaltgépbe tesszük a krémet, ami típustól függően nagyjából 30 perc alatt készre keveri a fagylaltot. Fagylaltgép hiányában tegyük műanyag dobozba a krémet, 30 percenként keverjük át alaposan botmixerrel vagy villával. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor). Azért továbbra is hangsúlyozom, az átkeverős módszerrel nem lesz olyan krémes a fagylaltunk, mint a gépben készült. 



Megjegyzések

  1. Mi, gesztenyefagyi-fanok tartsunk össze! :D Istenien néz ki a fagyid, most azonnal behabzsolnám! ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések