Epres rebarbarafagyalt

Amikor gyönyörű piros szárú, friss rebarbarára lelsz a lidlben, lelkesen bevásárolsz belőle, örülsz, mert a kasszánál képtelenség lemérni azokat a gyönyörűségeket, és sokkal kevesebbet fizetsz érte, mint elvárható lenne, látod magad előtt, ahogy galette vagy pite készül belőle (lekvár nem, mert nem esszük meg), tehát ott gőzölög a lelki szemeid előtt az a galette, aztán hazamégy és vadul nekiesel fagyit gyártani. Nem bánod meg, sőt, függő leszel, minden este ezzel ülsz le a kanapéra, majd újabb adagok következnek és csak egy dolog állíthat meg, a fura fogat maró érzés. Érzékeny a fogzománcom az epres rebarbarafagyira... Ez mekkora pech már? Na, mindegy fagyi után gyors fogmosás, így megmarad a fogsorom is (talán) és rajonghatok tovább a kedvenc fagyimért. Senki ne essen kétségbe, valószínűleg én szenvedek mérhetetlenül nagy kalcium hiányban Nektek nem lesz tőle bajotok!



Hozzávalók:

650 g rebarbara (tisztítva mérve - 8 jó szép nagy szál volt egyébként)
300 g eper
250 g cukor (nád)
1 citrom leve
1/2 rúd vanília kikapart magjai

A rebarbara vékony héját lehúzom, felkarikázom. Egy edényben felteszem főni a cukorral, a citromlével és a vaníliával. Addig főzöm, míg szétesik, ez olyan 10 perc. Hozzáadom az epret, simára turmixolom. Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy nagyon lehűljön. Mehet akár a fagyasztóba is, csak ügyeljünk, hogy kivegyük mielőtt elkezdene megfagyni (már ha fagyigéppel szeretnénk befejezni). Végül a fagylaltgép gondjaira bízom az alapot, 30-40 perc alatt ki is keveri a tökéletes fagylaltot.




Tipp: fagyigép hiányában, tegyük az alapot műanyag dobozban a fagyasztóba, 20 percenként keverjük át botmixerrel vagy villával, hogy ne jegesedjen. Ezt ismételjük meg ötször-hatszor a kívánt állag eléréséig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések