Gesztenyés-nutellás keksz

Nem sokszor veszem rá magam, hogy kekszet süssek, mert nem vagyunk túl nagy fogyasztók. Ez alól természetesen kivételt képez a shortbread, de azt meg azért nem sütök, mert nem bírom abbahagyni. Miután olvastam Noémi gesztenyelisztes kekszének receptjét már tudtam, hogy mihez kezdjek a maradék gesztenyelisztemmel. Teli reménnyel álltam neki kekszet sütni, hátha PindÚr is megeszi végre, amit sütök neki. Tévedtem, de ez senki kedvét ne vegye el! A keksz fantasztikusan egyszerű és micsoda gesztenyeíz, rajongóknak kötelező kipróbálni.



Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

150 g gesztenyeliszt
75 g puha vaj
30 g nádcukor
1 ek. nutella
+ a tetejére 1-2 ek. kakaóbab töret (elhagyható)

A keksz hozzávalóit alaposan összedolgozom, hurkát formázok belőle és műanyag fóliában 1-2 órára hűtőbe teszem. A kihűlt és megkeményedett tésztából fél centis darabokat vágok le, a tetejébe belenyomkodom a kakaóbabot, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt készre sütöm 180 fokon. A kekszet hagyom kihűlni a sütőlemezen.

Nutella a gyerkőc miatt került bele, de bátran ajánlom Noémi eredeti verzióját!



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések