Egyszerű gesztenyetorta

A leggesztenyésebb torta, amit valaha ettem, olyan, mintha a tészta és a krém nem is válna szét. A recept a Kifőztük 2012/12 számában olvasható rövid regisztráció / bejelentkezés után.


Hozzávalók (18 cm-es formához):
7,5 dkg maroni gesztenyeliszt
7,5 dkg cukor
3 tojás
25 dkg maroni gesztenyemassza
2 dl hideg tejszín
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2,5 dkg darált keksz
1 ek. cukrozatlan kakaópor


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, majd óvatosan a habba forgatjuk. A gesztenyelisztet a tojásokhoz szitáljuk, nagy mozdulatokkal eloszlatjuk. A masszát egy 18 cm-es tortaformába kanalazzuk, egyenletesen eloszlatjuk, 175 fokon 15 perc alatt készre sütjük. (Végezzünk tűpróbát!)

A rácson kihűtött piskótát két részre vágjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. 20 dkg gesztenyemasszát összetörünk, több részletben beleforgatjuk a tejszínt. A piskóta egyik felét visszatesszük a tortaformába, eloszlatjuk rajta a krémet, ráhelyezzük a másik piskótát is, egy órára hűtőbe tesszük.
A csokoládé felét és a vajat összeolvasztjuk, félretesszük hűlni, végül a tortagyűrűből kivett tortát bevonjuk vele.

A csokoládé másik felét is megolvasztjuk, összegyúrjuk a kimaradt gesztenyemasszával és a darált keksszel. Golyókat formázunk, meghempergetjük kakaóporban és a kész torta tetejére helyezzük őket.

Megjegyzések

  1. Nekem való! Imádom a gesztenyét! Gesztenyelisztet egyébként hol vettél? Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt épp a maronitól kaptam, 250 g-os kiszerelésben árulják, szerintem hipermarketekben, bioboltokban biztosan fellelhető!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések